Sydafrika

En hel värld i ett land

Huvudstad: Pretoria, Kapstaden, Bloemfontein
Yta: 1 219 912 km²
Landsnummer: +27
Valuta: Rand
Världsdel: Afrika
Befolkning: 52,98 miljoner (2013) Världsbanken

Här, på Afrikas sydligaste spets, finns en hel värld i ett enda land. Få länder kan mäta sig med Sydafrika när det gäller naturprakt samt etnisk och kulturell mångfald.

Här möts du av häftiga vyer och exotiska vilda djur och du bor på läckra hotell eller safarilodger som erbjuder det mesta för dem flesta. Att europeiska influenser satt sin prägel på landet rådet det ingen tvekan om men den genuina bebyggelsen är fortfarande påtaglig, inte minst utanför de större städerna.

Du kan ta del av den kosmopolitiska känsla som präglar Kapstaden eller idyllen i någon av landets otagliga vingårdar innan du åker vidare till Garden Routs golfbana. Vi erbjuder dig bekväma hotell, resort eller guesthouse och naturligtvis ett överflöd av sol och bad. Det bästa sättet att upptäcka Sydafrikas på är genom att hyra bil, men du kan med fördel även resa med et berömda tåget Rovos Rail där vackra panormavyer ackompanjeras av läckra gourmetmåltider och förstklassig service.

Dock är det djur och naturupplevelser i någon av nationalparkerna som för många är den största behållningen och kanske möjligheten att en gång i livet få se ”The big five”.

Copyright © 2017 SunResidence Alla rättigheter reserverade - Hemsida skapad av SEARCH POINT