Sri Lanka

Huvudstad: Sri Jayawardenapura
Yta: 65 610 km²
Landsnummer: +94
Valuta: Lankesisk rupee
Världsdel: Asien
Befolkning: 20,48 miljoner (2013) Världsbanken

Buddhatemplens rike tar emot med öppen famn – med stor gästfrihet, tropiskt klimat, bländande stränder, enastående natur, smakexplosioner och syrligt te.
Sri Lanka är en droppformad liten ö strax söder om indiens sydspets.

En sinnenas ö, där kulturer har mixats genom årtusenden till att bli ett land där traditionerna än idag går hand i hand med det moderna livet.

Här är naturen nära och landskapet färgstarkt. Regnskog blandas med teplantage, risfält och högplatåer. Havet gömmer korallrev och färggranna fiskar och passar bra för dykning och snorkling – har du tur kan du få simma med sköldpaddor. Ovanför havslinjen vilar palmkantade sandstränder. Det är nog, just naturen och kulturen som är Sri Lankas triumkort. Regnskogen bär fortfarande spår av gamla civilsationer. Ruiner av konungastäder som Polonnaruva och Anaradhapura är imponerande och Lejonklippans, Sigirivas, uthugga lejontassar kan än idag ge en rysning. Även européerna var här. Spåret är många och tydliga efter 1500-talets portugiser, 1600 talets holländare och 1800 talets britter. När britterna koloniserade Sri Lanka byggde man en rad vita byggnader i nyklassicistiskmorisk stil. Är du i Colombo kan du se en hel drös av dessa koloniala hus i den gröna förorten Mount Lavinia.

Sri Lankas nationalrätt är rice and curry och består av ris varvat med kött, grönsaker och fisk med kokosnötsolja och mycket chili. Kryddor är populära souvenirer, andra är te, överkast och kuddar i batik och olika föremål gjorda av kokosnötter och i snidat trä.

Sri Lanka kan med fördel kombineras med Maldiverna.

Hotellen

Ceylon Tea Trails

Ceylon Tea Trails en resort beståendes av fem villor belägna vid vandringsleder genom teodlingar och trädgårdar.

Läs mer om hotellet

Amangalla a luxury resort

Amangalla är ett vackert elegant hotell med kolonial historia och stil.

Läs mer om hotellet

Anantara Peace Haven Tangalle Resort

Med avskilt strandläge på Sri Lankas sydkust bland kokos plantager ligger designhotellet Anantara Peace Haven Tangalle Resort.

Läs mer om hotellet

Copyright © 2017 SunResidence Alla rättigheter reserverade - Hemsida skapad av SEARCH POINT