Seychellerna

Drömmen om det sista paradiset

Huvudstad: Victoria, Seychellerna
Yta: 455 km²
Landsnummer: +248
Valuta: Seychellisk rupie
Världsdel: Afrika
Befolkning: 89 173 (2013) Världsbanken

I den Indiska Oceanen, strax söder om ekvatorn, ett par timmars flygning från Afrika hittar vi Seychellerna. Hit åker man inte för att finna ett vilt nattliv. Det är det underbara klimatet, den unika miljön och naturupplevelser som lockar.

Det lilla landet består av 115 eller 118 öar (det beror på hur man räknar). De största står på urberg av granit, medan ett femtiotal är korallöar. För bara 200 år sedan började öarna befolkas. De flesta är fortfarande obebodda och här har man inga planer på att låta sig invaderas av massturism. Det innebär att här finns ett unikt djur och växtliv med arter som sägenomspunna kärleksnöten Coco de Mere. Seychellerna har också ett fantastiskt fågelliv och här finns fortfarande gigantiska landsköldpaddor. I det kristallklara havet snorklar man bland färgrika koraller och fiskar.

Ett bra sätt att få ut det bästa av sin semester är att åka runt mellan de olika öarna, i en båt eller små flygplan. Varje ö är unik på sitt sätt och från huvudön Mahé går dagsturer till flera öar och nationalparker. Mahé är förresten bara 27 kilometer lång och åtta kilometer bred – precis lagom står för att i en hyrbil göra egna dagsutflykter och utforska avskilda stränder och badvikar.