Maldiverna

Sann Barfotalyx

Huvudstad: Malé
Yta: 298 km²
Landsnummer: +930
Valuta: Rufiyah
Världsdel: Asien
Befolkning: 345 023 (2013) Världsbanken

Maldiverna är precis det du ser på bilderna – paradisöar där du strosar på kritvita stränder med vajande gröna palmer på ena sidan och Indiska Oceanen på den andra.

Det här är semesterparadiset där du har mer nytta av simfötterna än ett par vanliga skor. Här finns rev, undervattensatoller och grunda laguner som hör till de vackraste i världen.

Mitt i Indiska Oceanen höjer sig till dessa 26 atoller med mer än tusen öar upp ur havet och var en av dessa korallöar är unika på sitt sätt. Här finns färgsprakande undervattensvärldar för den som gillar att snorkla, kristallklara laguner att vila vid och sval korallstrand att vandra barfota på. Barfotalyx skulle man kanske kunna sammanfatta Maldivernas stränder i ett ord med.

Hotellen du finner här är anpassade för att diskret smälta in i omgivningen, oavsett om din bungalow står på pålar i havet eller ligger vackert beläget invid stranden. Här bygger man även några av de mest häpnadsväckande och exklusiva hotell i världen med spa eller restauranger under vattenytan. Maldiverna är den ultimata destinationen för dig som vill njuta av lugn och skönhet i en avskild och mycket inbjudande och vacker miljö.