Madagaskar

Det bortglömda paradiset

Huvudstad: Antananarivo
Yta: 587 041 km²
Landsnummer: +261
Valuta: Ariary
Världsdel: Afrika
Befolkning: 22.92 miljoner (2013) Världsbanken

En helt annorlunda och äventyrlig värld och Lemurensas hemland. Madagaskar skiljdes från den afrikanska kontinenten för över 50 miljoner år sedan, och har sedan dess utvecklats till att bli en helt egen värld.

Djur och natur har fått utvecklats fritt från människans inverkan fram till det att de första folken klev iland för 1 500 år sedan. Ingen annanstans i världens finns fler endemiska växter och djur än på Madagaskar. Mest känd är lemuren och rovdjur som mangust och vesslekatt. Över 1000 av de orkidéer som växer på ön är helt endemiska, precis som det berömda apbrödsträdet, Boabab. Madagaskar är värdens fjärde största ö och kantas av flera små arkipelager där de mest kända öarna är strandkantade paradis som Île Sainte-Marie, Nosy Be, Nosy Borha och den orörda Mitsio arkipelagen som sträcker sig ut mot ögruppen Komorerna i Moçambiquekanalen. Kontakta oss för våra personliga tips från vår senaste resa till Madagaskar.

Hotellen

Princesse Bora Lodge

Princesse Bora Lodge har ett utmärkt läge i en lagun med panoramautsikt över Indiska Oceanen.

Läs mer om hotellet

Soanambo Resort

Soanambo Lodge är en familjärt och strandnära hotell som ligger på den vackra St Marie Island även kallad Pirat ön.

Läs mer om hotellet

Constance Tsarabanjina Lodge

Constance Lodge Tsarabanjina ligger i Afrikas sista paradis, arkipelagen Mitso som består av tolv öar strödda som ett litet pärlband från Madagaskars norra spets.

Läs mer om hotellet

Copyright © 2017 SunResidence Alla rättigheter reserverade - Hemsida skapad av SEARCH POINT