La Réunion

Äventyrlig och spektakulär

Huvudstad: Saint-Denis
Yta: 2 512 km²
Landsnummer: +262
Valuta: Euro
Världsdel: Afrika
Befolkning: 843 617 (2013) Världsbanken

La Réunion är dramtiskt och bedövande vackert. Vid första anblicken känns La Réunion som ett litet stycke av Frankrike som kastats ut i tropikerna men i den franska elegansen finns äventyret invävt, mitt i en fantastisk natur, massor av spännande utflykter och influenser från Indien, Afrika och Kina.

Öarna La Réunion, Mauritius och Rodrigues utgör tillsammans ögruppen Maskarenerna. Av de tre är La Réunion den vilda, oförutsägbara och på sitt sätt den mest intressanta. På denna vulkanö värnar man om ekoturismen, här finns inga stora semesteranläggningar. Vissa av de genuina byarna ligger så avskilt att de saknar bilväg. Hit kommer man för skönhet och en aktiv semester i en paradisisk miljö. Genom explosivt grönskande delar och upp på spetsiga berg finner man fantastiska leder för vandring och cykling. Här upplever ni vanilj och teodlingar, hisnande bergsvägar, vulkankratrar med vandringsleder, kustbyar med dånande bränningar. Koppla sedan av och smält dina upplevelser på något av de välkända hotellen eller varför inte på något mindre, men ack så charmigt guesthouse. Populära sporter på La Réunion är surfing och paradgliding, andra föredrar helikopterturer över vulkanöppningar eller besök i underjordiska lavagrottor. På sydkusten är havet rejält vilt och dånar in mot land. På västsidan skyddas stränderna av korallrev. I de flesta byar på västkusten finns möjlighet att dyka, surfa, segla eller åka vattenskidor. Stränderna är vita av korallstrand, eller svarta av lavasand. De är fina men inte perfekta, ibland lite grovkorniga med bitar av koraller eller steniga bottnar.

La Réunion är för er som söker fantastisk skön natur och äventyrs upplevelse och kombineras gärna med Mauritius och stränder.